top of page

Koperen Passer Tienen Club V9

Eén voor allen, allen voor één”

Welkom

Welkom op de site van de feitelijke vereniging Koperen Passer Club V 9 Tienen.

We willen  je graag kennis laten maken met onze vereniging en ook wat extra informatie bieden aan onze leden.

In ons werkingsjaar, dat loopt van 1 september tot 30 juni (juli en augustus zijn voor ons ‘rustmaanden’) organiseren we 9 uitstappen met meestal 2 activiteiten, zowel culturele, gastronomische als bedrijfsbezoeken.

In juni sluiten we, samen met onze partners, traditioneel af met een feestmaal en een gezellige quiz. Een paar keer per jaar, vooral afhankelijk van de bestemming, vergezellen de partners ons ook op een uitstap.

Normaal vinden alle activiteiten plaats op de derde vrijdag van de maand.

Zij gebeuren, afhankelijk van afstand en aantal deelnemers, met de bus, de trein of, tegen de wettelijke kilometervergoeding, met individuele wagens.

Je bent van harte welkom en weet dat kameraadschap en gezelligheid bij ons hoog in het vaandel staan!

Het bestuur 2016-2020

Voorzitter: Jean Gilis - Ondervoorzitter: Etienne Dewolfs

Secretaris: Pierre Liesmons - Penningmeester: Alfons Ponsaerts

Het bestuur 2020- (foto 2)

Pierre Liesmons- Etienne Dewolfs - Jacques Debraeckeleer - Julien Elshout

 

 

bestuur koperen passer tienen 2020.jpeg

Webmaster: Ludo Camps

Clubfotografen: Ludo Camps en anderen

Financiële gegevens

Rekeningnummer: IBAN: BE63 0688 9151 5408 / BIC: GKCCBEBB

Vianderstraat 34, 3300 Tienen

De historiek van Club V9 Tienen

In den beginne was er niks…

Dan was er het jaarlijks feest van de gouden bruiloften in “Het Posthof” in Vissenaken, toen nog aangeboden door het stadsbestuur. We schrijven september 2010.

Daar treffen ook Jean Gilis, Etienne Dewolfs, Alfons Ponsaerts en Pierre Liesmons elkaar. Eerstgenoemde speelde al langer met de gedachte om, als tegenhanger van de Zilveren Passer, in Tienen ook een Koperen Passer op te richten, maar vond daarvoor geen “volgelingen”! Tot op het bewuste feest: daar kwam het idee weer ter sprake en nu was de trein wel vertrokken!

Al gauw volgden er in de weken daarna bij Jean thuis enkele contactvergaderingen tussen de vier “stichtende leden”, later, tijdens een van de uitstappen, omgedoopt tot de 4 musketiers! De hulp van afdeling Brabant in de persoon van de toenmalige voorzitter en zijn secretaris Mark Masschelin werd ingeroepen om een en ander nader toe te lichten.

 

Binnen het bestuur waren ondertussen de taken verdeeld:

Jean werd voorzitter en zou naast de algemene leiding, gezien zijn ervaring,  ook instaan voor de contacten met restaurants voor het regelen van de middagmalen.

Etienne had, als voorzitter van de stedelijke cultuurraad,  heel wat relaties en ervaring met musea, bedrijven e.d. en was dus de aangewezen man voor het maken van afspraken gelinkt aan het programma.

Fons had beroepsmatig en via andere verenigingen ervaring zat in het hanteren van cijfers, getallen en computers, dus werd hij penningmeester.

Pierre tenslotte kon vrij behoorlijk zonder fouten schrijven en nam dus de taak van secretaris op zich.

Afgesproken werd alle activiteiten zoveel mogelijk op de derde vrijdag van de maand te laten doorgaan, dit om niet te dicht in het vaarwater van de Zilveren Passer te komen, die elke tweede donderdag zijn activiteiten organiseerde. Ook voor ledenwerving moest  gezorgd worden.

Dat gebeurde vooral via mond aan mond reclame en een paar artikeltjes in plaatselijke kranten. Dit laatste bleek evenwel geen succes. Uiteindelijk kon met 15 ‘pioniers’ gestart worden: naast de vier “stichters” waren ook nog Victor Boeckaerts, Ludo Camps, Rik Cipers, Jos Collin,  Alfred D’or, Jacques Marijns, Willy Moyaerts, Noël Onclinx, Roger Quintens, Romain Van Gucht en Karel Van Rompaey de mannen van het eerste uur!

Vervolgens moest er werk gemaakt worden van het programma voor de rest van het seizoen. Onze maidentrip op 11 februari 2011  bracht ons naar de pas gerestaureerde Sint-Niklaaskerk in Gent en de Ensortentoonstelling in het S.M.A.K. De rest van het seizoen werd volgemaakt met bezoeken aan het Plantin-Moretus Museum en het Rubenshuis in Antwerpen (11-03), de Turkse Moskee Sledderlo in Genk en de mijnsite in Waterschei (08-04), de Nationale Plantentuin in Meise en de Volkssterrenwacht in Grimbergen (13-05).

Afsluiten deden we in het gezelschap van onze partners in restaurant “La Pâte à Nous” in Jodoigne, waar ook nog een gerenommeerd gastspreker ons kwam onderhouden over "Wijn".

Met de jaren groeide het aantal leden aan tot 32 (2016). Hun namen met “toebehoren” vind je verder om privacyredenen in 'ons archief.

De link naar het archief vind je op de startpagina.

De startpagina vind je door te klikken op het huisje links boven.

 

Jammer genoeg moesten we einde 2012 al vlug afscheid nemen van ons medelid Jos Paenhuysen (hij was nog maar een paar maanden lid van onze  club) en begin 2016 overleed ook ons oudste lid Roger Quintens. Alexander Dumon verliet ons om persoonlijke redenen.

Ondertussen staan er al 102 activiteiten (februari 2016) op de teller en 6 “etentjes” op het einde van ieder werkjaar samen met de partners. Zo waren we al te gast in “La Villa du Hautsart” in Melin, “Villa Torre” in Linter, de “Fidalgo” in Tienen en “Le Damison” in Piétrain. Dat diner gaat de laatste jaren ook steeds vergezeld van een gezellige quiz waaraan altijd met veel enthousiasme wordt deelgenomen!

Tenslotte nog dit: al onze uitstappen gebeuren, afhankelijk van afstand en aantal deelnemers, met de bus, de trein of, tegen de wettelijke kilometervergoeding, met individuele wagens. Bij deze laatste hoort steevast Karels busje, een zeer gegeerd en gewaardeerd vervoermiddel! Een paar keer per jaar nemen we ook onze partners mee op uitstap.

Heb je interesse?

Klik dan op het envelopje op de startpagina.

bottom of page